Lúpež v stávkovej kancelárií. Auta predal ako svoje

15.03.2009 Celý región

Lúpež v stávkovej kancelárií: Na policajnú linku 158 oznámila včera popoludní pracovníčka jednej z humenských stávkových kancelárií, že bola prepadnutá.
V čase okolo 13:00 h, tesne pred záverečnou, vošiel do stávkovej kancelárie neznámy muž, ktorý sa jej predstavil ako kontrola z úradu bezpečnosti práce. Požiadal ju, aby mu predložila doklady o tom, že je oprávnená prijímať stávky, tiež pracovnú zmluvu a ďalšie písomnosti, kde ona mu tieto predložila. Počas toho, ako si ich prezeral urobila pracovníčka uzávierku a peniaze z pokladne uzamkla do trezoru vo vedľajšej miestnosti. V tom k nej prišiel tento neznámy muž a s kuchynským nožom v ruke ju dal kľaknúť na zem, za chrbtom jej zviazal ruky a nohy, previazal jej ústa a zamkol kanceláriu. Následne si otvoril trezor, vzal finančnú hotovosť vo výške 841,48. -Eur a odišiel, pričom stávkovú kancelárie zvonku zamkol. Zamestnankyňa neutrpela zranenia, ktoré by si vyžiadali lekárske ošetrenie. Humenský policajný vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci pre zločin lúpeže.

Auta predal ako svoje:
Z prečinu sprenevery obvinili včera policajti z Veľkého Šariša 28 ročného muža z Malého Šariša, okr. Prešov.
V auguste minulého roku zverila obvinenému 34 ročná Sabinovčanka osobné auto AUDI A6, aby sprostredkoval jeho opravu. To však neurobil a namiesto toho auto v septembri bez vedomia majiteľky predal náhodnej osobe. Poškodenej žene vznikla škoda vo výške 2 489,54. -Eur. Po vozidle polícia pátra.
Sabinovčanka požičala v minulom roku obvinenému mužovi ešte jedno osobné auto, Nisan Maxima. Ani to nevrátil a bez jej vedomia ho predal 21 ročnému mladíkovi z Veľkého Šariša. V tomto prípade polícia auto vypátrala a vrátila majiteľke.
 

Vyberte región